- Eerste keren niet verder opstoken dan 270ºC, inwerken keramiek
- Gebruik houtskool, geen briketten.
- Wanneer je je kamado niet gebruikt, laten ademen (luchtschuiven open)
- Schimmel in de kamado? Flink opstoken!
Na elk gebruik:
- Stook je kamado flink op na iedere sessie, verbrand hiermee vetten en oliën. Borstel je rooster vervolgens goed schoon. Gebruik hiervoor een geschikte borstel.
- Verwijder as regelmatig met behulp van een pook en eventuele As-pan
- Zet de Kamado droog weg of gebruik een geschikte regenhoes
- Kamado niet verplaatsen als deze nog warm is
- Sluit de deksel na gebruik, hij kan omvallen
Regulier onderhoud:
- Na ca. vier beurten helemaal schoonmaken, verwijderen binnenringen en stofvrij maken
- Banden om de kamado strak aandraaien met inbussleutel
- Weerstand van de klep controleren
- Sluiting ventilatieopening controleren
- Invetten margrietschijf met (lijnzaad)olie.
- Metalen delen inspuiten met WD40
Grondig onderhoud:
- Viltrand vervangen na 40 keer, sluiting testen middels papier.
- Verwijder eventuele roest en opnieuw seasonen van gietijzeren rooster of pannen