Artikelen A-Z

Onderhoud

  • Eerste keren niet verder opstoken dan 270ºC, inwerken keramiek
  • Gebruik houtskool, geen briketten.
  • Wanneer je je kamado niet gebruikt, laten ademen (luchtschuiven open)
  • Schimmel in de kamado? Flink opstoken!

Na elk gebruik:

  • Stook je kamado flink op na iedere sessie, verbrand hiermee vetten en oliën. Borstel je rooster vervolgens goed schoon. Gebruik hiervoor een geschikte borstel.
  • Verwijder as regelmatig met behulp van een pook en eventuele As-pan
  • Zet de Kamado droog weg of gebruik een geschikte regenhoes
  • Kamado niet verplaatsen als deze nog warm is
  • Sluit de deksel na gebruik, hij kan omvallen

Regulier onderhoud:

  • Na ca. vier beurten helemaal schoonmaken, verwijderen binnenringen en stofvrij maken
  • Banden om de kamado strak aandraaien met inbussleutel
  • Weerstand van de klep controleren
  • Sluiting ventilatieopening controleren
  • Invetten margrietschijf met (lijnzaad)olie.
  • Metalen delen inspuiten met WD40

Grondig onderhoud:

  • Viltrand vervangen na 40 keer, sluiting testen middels papier.
  • Verwijder eventuele roest en opnieuw seasonen van gietijzeren rooster of pannen